מכשירי סליקה – מדוע הם נחוצים
סליקת אשראי זהו הליך ביטחוני המתקיים בעת תשלום שמתבצע על ידי כרטיס אשראי. בהליך הסליקה מתקבל מידע לפיו בית העסק יחליט אם לקבל את התשלום או לא. המידע המועבר בהליך הסליקה מאובטח בין בתי העסק לחברות האשראי. בגלל החשיבות הביטחונית הרבה של התהליך, מקובל להשתמש בסליקה באמצעות מכשירי סליקה, אך לא רק.
סליקה ידנית
הסליקה הנפוצה ביותר בבתי העסק. הסליקה הידנית מתבצעת כאשר יש את נתוני כרטיס האשראי המלאים אך אין שום מכשירי סליקה להעביר את הכרטיס דרכם. במקרה כזה, ניתנת סליקה ידנית, כאשר בעזרת מערכת מיוחדת במחשב ניתן להקליד את מספר הכרטיס, התוקף ועוד נתונים מזהים ובאופן ידני ללחוץ על לחצן החיוב. כאשר מרגע הלחיצה, המערכת עצמה מבצעת את הליך הסליקה – פנייה לספק הסליקה, ביצוע ווידוא נתונים ותמתין לתשובה לאישור או אי-אישור העסקה. במידה והעסקה אכן מאושרת, תופיע במערכת הודעת אישור ואז ניתן לגשת להוציא קבלה או חשבונית ללקוח. במקרה של שגיאה – המערכת תיידע את בית העסק שקרתה שגיאה בהליך אישור הסליקה ואף תפרט מדוע בדיוק היא לא אושרה, כאשר ברוב המקרים אי-אישור העסקה קורה בגלל סירוב של חברת האשראי עצמה, לרוב בשל הגעה לסכום התקרה בכרטיס.
סליקה בעזרת קורא כרטיסי אשראי מגנטי
בשוק קיימים מגוון מכשירי סליקה, כאשר המכשיר המסורתי והנפוץ ביותר הוא קורא כרטיסים עם "שפתיים" אשר קוראות את פס המידע שעל גבי הכרטיס. המכשיר למעשה מתפקד כמקלדת והוא מתחבר לכל שקע של USB למחשב. היתרון במכשיר זה שהוא חיצוני למחשב ולכן לא נדרשת התקנה מיוחדת שלו אלא רק לחברו למחשב. בתהליך הסליקה במכשיר זה, להבדיל מהליך הסליקה הידנית, הסיכוי לטעות הינו מזערי, שכן לא מדובר בהקלדת הפרטים ובטעויות אנוש שקורות עקב ההקלדה. ההליך עצמו מהרגע שמתקבלים הנתונים למחשב, הוא זהה להליך הסליקה הידנית. כך שבעצם השונים בין הליך הסליקה הידנית לבין הליך סליקה דרך קורא כרטיסי אשראי הוא באופן הזנת הנתונים עצמם. גם כאן כמובן ניתן להוציא קבלה או חשבונית לאחר אישור העסקה ובכך לשקף ללקוח את מה שנעשה.
כתיבת תגובה